" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





Dreams ke Angan - angan.?}
Tuesday, 28 August 2012 | 08:10 | 0Comment

Alhamdulillah, diri sudah sedikit rajin nak jenguk-jenguk ke blog setelah lama menyepi. Dah puas mencari ketenangan diri. Thanks God everything had change for good.

Berbalik pada tajuk. Angan-angan. Kalau nak tahu angan-angan nie di berasal dari Tanah Melayu. Tokoh utama yang memperkenal kan istilah angan-angan ini adalah Mat Jenin. Angan-angan juga turut di kenali dengan nama Impian. Ia merupakan kriteria wajib yang di tanya oleh semua guru sekolah apabila bermula nya penggal pertama sekolah. Dan saya sangat tidak menyukai nya. ok fine saya merapu.  Sila abai kan ke-gila-an saya situ.

when talks about dreams i had plenty of them. Tapi kebanyakan nya short-term-dreams. Yang long-term actually ada yang dah fulfilled. Before this when a new year come i used to write down my dreams and in the end of the year recheck balik whether berjaya or not. Yang pasti years passed few of the dreams still tak boleh nak fulfilled. Antara nya adalah nak tengok bunga api malam merdeka. Even bukan yang live depan mata pun nak jugak tengok yang duk siar dalam TV tu. But i guess i'm just a failure. Dah lama tapi tak berjaya. Ni semua salah genetik tido awal. Nanti merdeka tahun nie nak try fulfilled lah.

Secondly, i dream about prince charming. *gatai noh. Selalu dalam cerita dongeng prince charming naik kuda, hensem, anak raja, penyanyang. Saya tak mintak lah sampai macam tu. Cukup lah dia naik BMW, ada harta sepuluh keturunan makan tak habis. Tak hensem tak pa. bak kata orang "Biar semak di mata, jangan semak di hati." Har har har. Gila. I used to read a blog. Even author dia dah tak menulis still scroll blog dia sampai habis. How i wish i had what she had. Suka sangat dengan hidup dia. Ada semua yang saya impikan. ecece tapai saya dah cukup bersyukur dengan apa yang ada sekarang.

Orang kata orang yang tamak selalu rugi. So, jangan tamak. *nasihat diri sendiri. InsyaAllah one day with HIS bless i will have it too. Amin.