" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





Saya lebih untung}
Wednesday, 16 May 2012 | 01:44 | 4Comment

A few days ago penuh dekat reading list dashboard pasal Mother's Day. Semua update pasal Mother's Day. Kita pun terjah lah sedikit sebanyal. Nak cakap banyak tak, nak cakap sikit pun tak. Nak terjah banyak-banyak tak mampu kita sibuk sikit sekarang. Sudah menjadi pekerja yang berdedikasi. Tak kan nak baca blog masa tengah kerja. No no no. *bajet sikit. Macam-macam yang kita jumpa. Ada yang sambut siap beli kek, bawak mak diorang keluar makan. Belanja KFC.Kita hanya mampu tengok je. Nak bawak tak sampai. Kalau sampai pun tak ada duit. Atau lebih tepat kita tak sambut pun Mother's Day nie, wish pun tidak. Sebab dia jauh sangat. Tapi kita sentiasa ingat dia. The best mother that i ever had. Actuallt tak nak buat entry pasal nie sebab nanti sebak. *sob sob tenyeh hidung kat keyboard. Tapi terpengaruh dengan ahkak yang tak comel. Ni link untuk entry dia mum-love-you.Sedih baca. eh kejap ahkak ku yang comel karangan BM pasal Ma dulu kat mana? Meh nak copy paste ke blog. 

Semalam sambil makan tengah hari TV3 tu buat lah temubual pasal Mother's Day. En.Abah pandang je. Kita makan buat-buat hati kering padahal dalam hati nak je meraung. Tunduk punya tunduk tiba-tiba suara kat TV3 tu jadi lain. Aik? Rupa-rupa nya En.Abah dah tukar siaran. Tengok En.Abah kesayangan saya sangat memahami. That is why i love him so damn much. More than all of you could imagine. 

---------habis sesi pertama-------------

Dah habis makan niat nya nak bersuka-suki di Facebook. Timeline penuh dengan ucapan Happy Mother's Day. Then i saw something. Bagi saya dia seprti jauh hati and i know that feeling. Masa semua orang tengah happy  dia bersedih sebab she got no mother or father anymore. Kalau nak banding dengan kita saya rasa saya cukup bertuah. Alhamdulillah. Nak tahu ape jadi tengok gambar ek.

klik untuk tumbesaran. 


SAYANG,
Dalam seramai-ramai manusia atas muka bumi nie kita di uji begini. Sedih itu biasa namun kita harus bersyukur IBU kita bersama DIA si sana. Bersama-sama NYA. Bukan calang-calang orang boleh pergi ke sana. So, be thankful of what we had now and think positive.

I do love my mum. Guru pertama dalam kehidupan. Ajar Alif Ba Ta. Ajar courtesy samapai saya menjadi manusia sekarang. Tukang masak terhebat. Teman bercerita tentang hantu di waktu black-out.Pemandu setia selama saya bersekolah. Tabung makanan ringan *bila nak jajan je mintak duit dengan dia.Insan yang mengajar erti kehidupan. Anda tak pernah tinggal kan kami.





klik untuk tumbesaran. 


SAYANG,
Dalam seramai-ramai manusia atas muka bumi nie kita di uji begini. Sedih itu biasa namun kita harus bersyukur IBU kita bersama DIA si sana. Bersama-sama NYA. Bukan calang-calang orang boleh pergi ke sana. So, be thankful of what we had now and think positive.

I do love my mum. Guru pertama dalam kehidupan. Ajar Alif Ba Ta. Ajar courtesy samapai saya menjadi manusia sekarang. Tukang masak terhebat. Teman bercerita tentang hantu di waktu black-out.Pemandu setia selama saya bersekolah. Tabung makanan ringan *bila nak jajan je mintak duit dengan dia.Insan yang mengajar erti kehidupan. Anda tak pernah tinggal kan kami.





newer post older post