" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





ISLAM itu Mudah.}
Friday, 30 March 2012 | 18:51 | 0Comment

Assalamualaikum.
Bagi salam dulu biar berpatutan dengan tajuk hari nie ISLAM itu MUDAH. Maka jangan lah kita nak SUSAH kan dia. i writing this topic today sebab ada certain orang orang di luar sana suka menjadi kan islam susah. Bukan niat nak tembak sesiapa. If you feel like going to be fired with this entry please klik tanda pangkah tu cepat-cepat.

First of all saya nak bagi situasi where sebelum nie ada kes yang glamour di bicarakan di blog(s) and facebook(s). Even TokKhairul pun ada buat entries pasal nie.nak tahu ape dia tulis pergi lah godek sendiri blog dia. Jangan malas sangat nanti gemuk. Kita terlampau taksub dengan khabar angin. Seperti cerita mengenai Holy Water. Kalau minum nanti tak boleh mengucap, terus jadi kafir. Actually Holy Water tu di letak di depan church untuk kegunaan mereka. Holy Water use is actually macam untuk amik semayang lah kalau untuk islam. (non-muslim betul tak? correct me if i wrong!). Tolong berhenti sebar benda yang tak betul. It not i'm not love our ISLAM. it just merely about respect. Kita respect diorang and diorang akan respect kita. Simple. What goes around comes around ladies and gentlemen!

Secondly adalah situasi mengenai pemakaian and other. Ada satu hadis yang menyatakan bahawa Barang siapa menyerupai satu kaum maka mereka adalah dari mereka. . (riwayat Imam Abu Dawud, hadis no: 3512).(anyone sek agama? correct me please if wrong). Please be rational sebab Islam tu Mudah. Jangan susah kan. It happen before when there is a friends bengang sebab ada kawan pakai rantai burung hantu. Ya saya akui benda tu tak elok but tengok atas niat. Belum lagi yang extreme. Everything related to kristian is not allowed. Then lepas nie semua jangan pakai pakain dalam sebab benda tu dicipta oleh kaum mereka. Nanti kita Kafir. Come on lah. Even zaman Rasulullah S.A.W dulu pun buat hubungan dengan orang yang bukan islam. Yang bercakap tu cuba fikir if you are an students or your children is a student. Nanti nak graduate jangan bagi mereka pakai jubah. WHY? sebab jubah tu sama macam jubah yang POPE kristian pakai. *sigh* then what are we going to do ?

Saya tarik diri dulu. Anything please leave a comment above. Kalau ada salah sila tegur cara yang berhemah. Thanks

p/s: Komen mendidik & debate and membetul kan are most welcome. Harsh komen with unfit word wil be deleted. Please respect.