" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





RESPECT}
Thursday, 4 August 2011 | 05:19 | 2Comment

for pic credit to google :D
when talk about respect mesti terbayang muka our parents, teachers, kalau yang sekolah jenis MRSM.SBP and seangkatan nye mesti terbayang muka SENIOR. tu yang common la kan. but aside from those ade lagi yang perlu kita RESPECT. roomates, friends and classmate. (friends and classmate are differ for me) makcik-makcik yang kerja bersih kan kawasan kita duduk. therefore, kita kena submit kan semua yang ada nie kedalam list perlu RESPECT kita. memang susah nak respect orang yang baya kita. sumpah tak tipu. i face some of difficulty jugak but i try to respect as much as i can. some of people around that i could see la kan they dont respect people that they feel below them. example jom.

1. roomates : ala roomates aku. even aku buat terok pon dia still akan kawan dengan aku sebab aku roomates dia. tak kan dia nak pegi tidoq bilik member dia for the whole sem.

preeeeet *tiup wisel sambil angkat kad kuning. hell no yaww. we cant do this. kalau kita fikir macam nie then there are something wrong with you. cepat pegi ke mekanik untuk check your fius. anak-anak roomantes are still human and they are deserved to be respect. treat them as u want them to treat you. law and EQUALITY. weee ~

2. classmate : suka hati aku la nak buat. dia tak ada hak nak bising-bising. dia classmate je pun.

preeeeet *kad kuning lagi. kanak-kanak jangan buat macam nie. if you dont build a gooooooood ! relationship (bukan kapel ok) with your classmate then you are out from the game. tahu tak kenapa ? sebab you all akan mengadap muka tu la tiap-tiap hari. dari ahad ~ sabtu. lepas tu ahad balik. see ? work group pun dengan diorang. tak de nyer lecturer yang bagi assignment then cakap. "okay you all boleh partner dengan budak kelas sebelah" HARAM. kelas sebelah budak kos apa tak tahu.therefore respect your classmate. alah setakat keneng-keneng tu simple. ayat senang nak suruh senyap cakap macam nie. "memang aku suka dia" HAHAHA *ajaran sesat

3. makcik-makcik yang tolong bersih kan tuuu ~. *tak kenal? anda memang lampi. aku ade pengalaman. dulu one of friend that i merely know. anak orang kaya kowwt ! masa jalan-jalan kat mall nie tiba-tiba nampak la makcik tu tengah sapu. dia jalan selamba jew. habis berterbangan semua habuk yang dah terkumpul. i buat-buat tak kenal dia. pusing satu mall lari. malu kowwt ! bila di tegur jawapan dia senang, "kita bayar kowwt untuk dia sapu tu".

preeeet * ok i give red card. this is so rude. korang tahu tak even makcik tu tak sekolah tinggi, even makcik tu kerja nye sapu debu-debu yang kita bawak namun mereka sangat berjasa. kalau bukan sebab mereka mall tu kompem dah jadi sarang tikus. so kita kena bersyukur. and sometimes i do see them as my relatives. what would you do if one day you saw someone else do the same to your relatives yang keje macam tu ? nak marah kan? so do treat them nicely and respect because they do a legal work. they are human to so they have heart. oh beside that we not paying them. thier BOSS paying them CLEAR ?! actually kan baik dengan golongan makcik-makcik nie banyak benefit. especially untuk budak duduk hostel. HAHA

as a conclusion nyer saya nak cakap yang kita kita kita kena respect semua orang if kita nak orang respect kita. jangan sebab kita dapat 4.0 kita dah tinggi diri. sebab kita ada duit sejuta dalam bank kita rasa kita nie dah cukup hebat nope yaww. semua tu sementara. do respect other as a human being.


p/s: abah cakap kalau orang ngate or tak respect kita senyap je. kalau dia pukul. pukul balik. tak aci kalau kita yang sakit. fair and square. i loike that BAH. u r rock dad.


for pic credit to google :D
when talk about respect mesti terbayang muka our parents, teachers, kalau yang sekolah jenis MRSM.SBP and seangkatan nye mesti terbayang muka SENIOR. tu yang common la kan. but aside from those ade lagi yang perlu kita RESPECT. roomates, friends and classmate. (friends and classmate are differ for me) makcik-makcik yang kerja bersih kan kawasan kita duduk. therefore, kita kena submit kan semua yang ada nie kedalam list perlu RESPECT kita. memang susah nak respect orang yang baya kita. sumpah tak tipu. i face some of difficulty jugak but i try to respect as much as i can. some of people around that i could see la kan they dont respect people that they feel below them. example jom.

1. roomates : ala roomates aku. even aku buat terok pon dia still akan kawan dengan aku sebab aku roomates dia. tak kan dia nak pegi tidoq bilik member dia for the whole sem.

preeeeet *tiup wisel sambil angkat kad kuning. hell no yaww. we cant do this. kalau kita fikir macam nie then there are something wrong with you. cepat pegi ke mekanik untuk check your fius. anak-anak roomantes are still human and they are deserved to be respect. treat them as u want them to treat you. law and EQUALITY. weee ~

2. classmate : suka hati aku la nak buat. dia tak ada hak nak bising-bising. dia classmate je pun.

preeeeet *kad kuning lagi. kanak-kanak jangan buat macam nie. if you dont build a gooooooood ! relationship (bukan kapel ok) with your classmate then you are out from the game. tahu tak kenapa ? sebab you all akan mengadap muka tu la tiap-tiap hari. dari ahad ~ sabtu. lepas tu ahad balik. see ? work group pun dengan diorang. tak de nyer lecturer yang bagi assignment then cakap. "okay you all boleh partner dengan budak kelas sebelah" HARAM. kelas sebelah budak kos apa tak tahu.therefore respect your classmate. alah setakat keneng-keneng tu simple. ayat senang nak suruh senyap cakap macam nie. "memang aku suka dia" HAHAHA *ajaran sesat

3. makcik-makcik yang tolong bersih kan tuuu ~. *tak kenal? anda memang lampi. aku ade pengalaman. dulu one of friend that i merely know. anak orang kaya kowwt ! masa jalan-jalan kat mall nie tiba-tiba nampak la makcik tu tengah sapu. dia jalan selamba jew. habis berterbangan semua habuk yang dah terkumpul. i buat-buat tak kenal dia. pusing satu mall lari. malu kowwt ! bila di tegur jawapan dia senang, "kita bayar kowwt untuk dia sapu tu".

preeeet * ok i give red card. this is so rude. korang tahu tak even makcik tu tak sekolah tinggi, even makcik tu kerja nye sapu debu-debu yang kita bawak namun mereka sangat berjasa. kalau bukan sebab mereka mall tu kompem dah jadi sarang tikus. so kita kena bersyukur. and sometimes i do see them as my relatives. what would you do if one day you saw someone else do the same to your relatives yang keje macam tu ? nak marah kan? so do treat them nicely and respect because they do a legal work. they are human to so they have heart. oh beside that we not paying them. thier BOSS paying them CLEAR ?! actually kan baik dengan golongan makcik-makcik nie banyak benefit. especially untuk budak duduk hostel. HAHA

as a conclusion nyer saya nak cakap yang kita kita kita kena respect semua orang if kita nak orang respect kita. jangan sebab kita dapat 4.0 kita dah tinggi diri. sebab kita ada duit sejuta dalam bank kita rasa kita nie dah cukup hebat nope yaww. semua tu sementara. do respect other as a human being.


p/s: abah cakap kalau orang ngate or tak respect kita senyap je. kalau dia pukul. pukul balik. tak aci kalau kita yang sakit. fair and square. i loike that BAH. u r rock dad.


newer post older post