" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





di mana kita ?}
Thursday, 11 August 2011 | 21:18 | 1Comment

bangun pagi gosok gigi
guna COLGATE ! jeng jeng jeng.

bangkit awai pagi nie semangat nak buat assignment yang duk berhabuk atas meja tuu ~. tiba-tiba ALLAH lupa yang aku dah tak ada contoh kepada assignment tu. terpaksa la cari dulu. sementara tunggu cik fyna email kan sample assignment tu mula lah sesi merayap tah kemana-mana. so nie nak mula citer based on the tajuk nie.

terjumpa satu artikel yang bertajuk "Melayu Berselindung Di Gereja Bukan Kisah Dongeng".  nak baca klik sini. SENTAP seketika bila membaca nyer. sungguh tak sangka. bukan nak habaq diorang tu baik sangat aih. tapi nak citer pasai kite punyer kaum sendiri. Kita hidup nie kat Negara nama MALAYSIA. negara yang orang kata sebuah negara Islam *sebenar nye tak. for some reasons la. majoriti penduduk kat sini MELAYU. betoi tak ? sape kata salah mai habaq kat chek yang betoi punyer. based on the article dia duk habaq pasai orang MELAYU. saya ulang MELAYU. mubaligh kristian tu. reverse sat and baca balik. mubaligh kristian tu duk kutip *maaf ayat kasaq. bawa pi duduk dekat gereja tu. jaga macam di tatang minyak yang penuh. mana semua MELAYU kita yang duk bangga MALAYSIA nie kita punyer?? hilang dah ?  tak ada.yang duk semangat tu orang yang lain agama. bukan nak kata apa MELAYU sekarang nie banyak yang ISLAM pada nama je. rugi rugi rugi. YA ALLAH. sedih baca benda tu. bukan ape. dah nama MELAYU mesti ler ISLAM secara logik akal nyer (kalau tak murtad lerr) kenapa kita tak bole tolong kaum kita sendiri ? saudara kita sendiri kan? mana kita masa mereka duk merana tu ? tak usah duk havoc la pasai HOLLY water ke ape ke . kalau kita sendriri tak bole nak tolong orang kita sendiri. masalah datang dari kita. punca pun dari kita. tak yah nak tunding-tunding jari sangat lah. satu tunjuk orang lagi empat pi man ? alik-alik kita jugak salah.maslah kita sebenaq nyer ialah, bila buat something kita nak something in return. nak balasan. tamak. tak semua tapi ramai. sepanjang duk hidup atah bumi nie tu je nampak. mari lah kita sama-sama bangun dari mimpi yang dah hanyut kan kita nie. mai ler kita orang ISLAM dan MELAYU pakat guna tagline TV3 BERSAMAMU :

"HULURKAN TANGAN, RINGAN KAN BEBAN"


p/s : maaf , kanak-kanak yang tulis. kalau salah sila tegur